Öğrencilerin çevre bilincini artırmak amacıyla Bağcılar Belediyesi ve ÇEKÜD işbirliğiyle hazırlanan “Minik Ellerden Büyük İşler: Tohumdan Fidana” projesi hayata geçirildi.
Çevre duyarlığını ve bilincini harekete geçirerek, geleceğe yeşil bir dünya bırakmak için projeler hazırlayan Bağcılar Belediyesi, Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) ile birlikte ortak bir çalışma başlattı. İlçe Kaymakamlığı’nın ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de dahil olduğu bu projede Bağcılar’da ilkokul ve ortaokul olmak üzere toplam 82 okulda yaklaşık 37 bin öğrenciye fıstık çamı tohumu verilerek fidan yetiştirmesi amaçlanıyor.
Engelliler Sarayı’nda düzenlenen programa Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD)Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yorulmaz, AK Parti Bağcılar İlçe Başkanı İsmet Öztürk, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
37 BİN ÖĞRENCİ FİDAN YETİŞTİRECEK
Program ‘Yetenekliyiz Biz Müzik Grubu’nun söylediği yöresel türkülerle başladı. Daha sonra ÇEKÜD Genel Sekreteri Cengiz Kömürcü bir sunum yaparak, ÇEKÜD’ün yaptığı çalışmaları anlattı. Kömürcü, bugüne kadar 36 ilde 486 bin 182 fidan dikildiğini söyleyerek, “Bu projeler kapsamında 18 ilde 403 okulda 147 bin 299 öğrenciyle bu projeyi başarıyla uyguladık. Çevre duyarlılığının oluşturulması ve geliştirilmesini amaçladığımız bu çalışmaların devamında şimdi de Bağcılar’daki okullarda da başlatıyoruz. Hedef kitlesi ilkokul 4.sınıflar ile ortaokul 5 ve 6 sınıflarda başlatacağımız bu uygulamada toplam 82 okulda 36 bin 508 öğrenciyle tohumları fidana dönüştüreceğiz. Eğitim ve yarışmalarında yapılacağı bu proje sonunda fidanlar belirlenen yerlere ekilecektir” diye konuştu.
ODUNUN CAN TAŞIDIĞINI ÖĞRENECEKLER
ÇEKÜD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yorulmaz da gençlere güzel bir yaşam alanı temin etmek için bu projeyi planladıklarını söyleyerek, “Bu projeyle çocuklarımız tohumla, fidanla ve doğayla tanışacaklardır. Bir odunun can taşıdığını yaşayarak ve uygulayarak öğreneceklerdir. Projenin sonunda bu fidanları dikip ormana çevireceğiz” dedi.
GELECEĞE YEŞİL BİR DÜNYA
Bağcılar’da her geçen gün yeşili artırmanın çabası içinde olduklarını söyleyen Belediye Başkan Lokman Çağırıcı, “Biz öyle bir medeniyetin evlatlarıyız ki tarihe baktığımızda uçan kuşlara, salınan yapraklara ve kokan güllere vakıf kurmuş bir milletiz. Çevreyle ilgili ÇEKÜD gibi önemli sivil toplum kuruluşlarının yaptığı çalışmaları önemsiyoruz. Bu önemli projeyi de Bağcılar’da hep birlikte başlatıyoruz. İlçemize yaklaşık 200 park yaptık, yeşil alanlar yaptık. Kestane bahçesiyle, kayısı bahçesiyle ve üzüm bağıyla Bağcılar’a adına yakışır alanlar oluşturduk. Bizim projelerimiz hep başarılı oluyor. Çünkü hedefe ve hedef kitleye hitap ediyoruz. Geleceğimize yeşil bir dünya bırakmak için bu projeyi de inşallah başarıyla sonlandıracağız” diye konuştu. Başkan Çağırıcı, konuşmanın sonunda Mahmutbey’e 200 bin metrekarelik alana Bölge Parkı yapılacağının müjdesini verdi.
Programda İlçe Kaymakamı Erdal Çakır ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da birer konuşma yaparak bu projeye destek verenlere teşekkür ettiler.
HEDEF 1 MİLYON FİDAN
Konuşmaların ardından Kaymakam Erdal Çakır, Başkan Lokman Çağırıcı, ÇEKÜD Başkanı Süleyman Yorulmaz ve diğer protokol üyeleri öğrencilerle birlikte temsili olarak poşetlerde bulunan toprağa fıstık çamı tohumu ektiler. Bu sırada tohum ekiminden fidan oluşumuna kadar olan süreci anlatan ÇEKÜD Genel Sekreteri Cengiz Kömürcü hedeflerinin 1 milyon öğrenciyle, 1 milyon tohum ekilip 1 milyon fidana dönüştürmek olduğunu söyledi.
Comments are closed.
Comments: 2
merhabalar bizim okula gelip mahir iz orta okuluna bir diğer adıyla zeynep bedia kılıçlı oğlu ilköğretim okuluna gelip fıstık çamı tohumu verdiniz kerkesin tohumu büyüdü ama benim ki hiç çıkmadı bu neden olmuş olabilir?
Yeniden tohum tedarik ederek, sizlere vermiş olduğumuz eğitime göre yeniden dikiniz. 30-45 gün içerisinde çimlenecektir. Eğitimcilerin vermiş olduğu sulama takvimine göre tohumu sulamayı unutmayınız.