Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca yürütülen çalışmalar ve kampanyalar sayesinde Türkiye’de kişi başına tüketilen tuz miktarının düştüğü ve geçen yıl tuzdan 1,5 milyar dolar tasarruf sağlandığı bildirildi.
Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, son yıllarda giderek yaygınlaşan aşırı tuz ve şeker tüketiminin çeşitli hastalıklara neden olduğunu söyledi.
Bu konuda Sağlık Bakanlığının öncülüğünde önemli çalışmalar yapıldığını belirten Erk, “Bakanlık 2010’da bizlerle tuz tüketiminin azaltılmasına yönelik bir çalışma başlattı. Sağlıklı yaşam için bir kişinin günlük tuz tüketim miktarının 6 gram olması lazım ancak bizde 18 gram tüketiliyordu. Devletin yaptığı kampanya ile bu miktar 15 grama düşürüldü. Bunun sonucunda da geçen yıl 1,5 milyar dolar tasarruf sağlandı. Bu rakam, Türkiye’de diyalize giren 62 bin kişinin masrafını karşıladı.” dedi.
Kaynak: TRT Haber
Bu haber kamu yararına paylaşılmıştır.