Derneğin belde belediyesi ile birlikte organize ettiği ağaç dikme şenliğinde, ‘Gücduvani Hatıra Ormanı” için fidanlar dikildi. Şenliğe çok sayıda dernek üyesinin yanı sıra, Malatya Öncü Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Derneği üyesi öğrenciler de katıldı.
ÇEKÜD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yorulmaz, törende yaptığı konuşmada, sağlıklı bir çevre ve sağlıklı bir toplum için, toprakla barışıp onunla dost olmamız gerektiğini belirterek, “ Dikeceğimiz her bir fidan binlerce canlıya yuva olacak. Şehirlerimiz büyüyüp geliştikçe topraktan uzaklaşıyor, adeta betonlaşıyoruz. Toprakla barışmadan doğayla barışamayız, doğayla barışmadan çevre sorunlarını önleyemeyiz.
Ağaçlandırma her insanın hobisi olmalıdır. Çeşme başları, yol kenarları, mezarlıklar, tarla sınırları, ve bulduğumuz her boş alanı ağaçlandırmalıyız. Toprağa eli değmeyen, ağaç dikmeyen hiç bir el kalmaması için Türkiye genelinde ağaçlandırma faaliyetlerimizi arttırarak sürdüreceğiz. ” dedi.
Yaygın Belediye Başkanı İrfan Karataş da, beldenin erozyonla yüz yüze kalan bu bölgesinde ağaçlandırma seferberliği yapılarak fidan dikilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Dikim törenine katılan Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz yaptığı konuşmada” Rahmetli Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan Hocaefendinin 15 yıl önce Çevre Derneklerinin kurulmasını teşvik ederek başlatmış olduğu Ağaçlandırma çalışmalarının artarak devam etmekte olduğunu görmekten duyduğu memnuniyeti belirterek Çeküd’e, Öncü Gençlik ve İzcilik Klübüne ve Yaygın Belediye Başkanına yapılan faaliyetten dolayı teşekkürlerini iletti.”
Konuşmaların ardından, genç yaşlı herkes fidan dikimine başladı. 5 bin fidan dikilmesi hedeflenen program, öğlen arası yapılan ikramların ardından akşama kadar devam etti.