Sayın Çevre Gönüllüsü,
3. Uluslararası Çevre ve Ahlak Sempozyumu (ISEM2016), 22-25 Ağustos tarihleri arasında Avrupa’nın en gözde ülkelerinden, el değmemiş bakir doğal güzelliklere, ender tarihi ve kültürel mirasa sahip Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da gerçekleştirilecektir. ISEM2016 Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ev sahipliğinde, Akademik Platform, Sakarya Üniversitesi, Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKUD), Çevre Vakfı (ÇV) ve Alaaddin Keykubat Üniversitesi işbirliği ile düzenlenmektedir.
Günümüz dünyasında giderek artan önemli Çevre sorunlarına önem verildiği görülse de, genelde günübirlik çözüm arayışlarının devam ettiği gözükmektedir. Bu sempozyum çevresel sorunların yanında, üstü örtülen asıl nedenlerinin tartışılacağı bir perspektifi sunacak olması açısından alanında öncü olacaktır. Sempozyuma bilim insanları dışında sanayi, sivil toplum örgütü ve kamu kuruluşu temsilcilerinin de katılması planlanmakta olup, tüm tarafların bir araya gelip çevresel sorunları tartışmaları ve köklü çözümler üretmeleri amaçlanmaktadır.
Sempozyum için özet gönderim son tarihi 08 Nisan 2016 olup gönderiler www.i-sem.info adresi üzerinden yapılmalıdır. Sempozyuma Türkçe veya İngilizce gönderebileceğiniz tam metin bildirileri sözlü ya da poster olarak sunabilirsiniz. Sözlü sunumu yapılan bildirilerden seçilenler aşağıdaki uluslararası hakemli dergilerden birinde yayınlanabilecektir.
- Periodicals of Engineering and Natural Sciences (PEN)
- Inquiry – Sarajevo Journal of Social Sciences
- Akademik Platform Mühendislik ve Fen Bilimleri Dergisi (APJES)
Bu sempozyumda bulunmanız, hazırlayacağınız bildirilerle çevre sorunlarının anlaşılması ve çözümü hususunda katkı verecek olmanız takdire şayandır. Sizleri sempozyumda ağırlamaktan onur duyacağız.
Prof. Dr. Ahmet ALP
ISEM2016 Organizasyon Komitesi Başkanı
Sempozyum Konuları |
|
1) Atık Yönetimi2) Su Kirliliği ve Kontrol Teknikleri
3) Hava Kirliliği ve Kontrol 4) Çevre Dostu Enerji Üretim Teknikleri ve Yönetimi 5) Çevre ve Ahlak Açısından Mühendislik 6) Semavi Dinlerde Çevre 7) İslam’ın Temel Kaynaklarında Çevre 8) İslam Medeniyeti ve Çevre 9) Tasavvuf Kültürü ve Çevre 10)İslam Ahlâk Öğretisi ve Çevre Bilinci 11)Çevre Felsefesi ve Sosyolojisi |
12)Göç ve Çevre13)Yeşil Ekonomi
14)Sürdürülebilir Kalkınma 15)Yeşil Tedarik Zinciri 16)Şehircilik ve Çevre 17)Tarihte Çevre Kültürü 18)Gençlik ve Çevre 19)İnsan Sağlığı ve Çevre 20)Çevre Hukuku 21)Savaş ve Çevre 22)Diğer
|